KRUSE MEADOWS


The revitalization of the Kruse Meadows Shopping Center in Lake Oswego, Oregon began when the owners approached Guggenheim Architecture looking to upgrade the 35 year old buildings to be more competitive with nearby upscale shopping centers. We proposed a unique and holistic approach to the project, replacing a driving aisle between two of the buildings with a new covered pedestrian plaza. A bulky roof that bridged the two buildings was replaced with a sleek steel and wood structure that floats above the plaza bringing light from all sides.

Guggenheim worked with PLACE to design the plaza which features built-in benches with integrated planters. The plaza provides a new focus for the four-building complex and offers an inviting space for both customers and employees to pause and enjoy the view into the protected wetland which borders the retail center.

Project Snapshot
Location: Lake Oswego, OR
Completion: Spring 2018
Contractor: Perlo Construction
Landscape Design: PLACE
Photography: Josh Partee