GRANT PARK DUTCHIE


Our clients made the move to this traditional Dutch Colonial in a dense NE pdx neighborhood from a multi-level contemporary in the SW hills. We needed to bridge their desire for a more modern space with the Dutchie’s existing architecture. The Dutchie is also the first home the couple bought together and gave us the opportunity to create a fresh-start environment reflective of the pair.

We took what was a dark, awkwardly planned 1920's Dutch Colonial and transformed it into an open, bright space that captures the connection to the dense residential neighborhood.  The existing kitchen was tucked into a dark corner and had a view of the detached garage.  Our family-oriented clients wanted the kitchen to be the hub of the home and emphasis was put on daylighting and views of the backyard and street.  Inspired by a window-filled conservatory, we designed a small addition to the home so that we could create better flow throughout the entire home.  

Press 
Domino "A Dutch Colonial Gets a New Life in Charcoal and White" May 2017
Portrait of Portland/Portrait of Seattle February 2017

Project Snapshot
Location: Grant Park, Portland, OR
Size: 3,200 sf
Completion: Fall 2016
Scope: Full gut remodel and addition, Interior Design
Contractor: Birdsmouth Construction
Photography: Josh Partee